DS1: Totale offday BSAC-vrouwen

De vrouwenhoofdmacht van BSAC leed zaterdag de derde nederlaag op rij. In Schiedam werd met 31-24 verloren van koploper SimaSport/Ventura.

Het krachtsverschil tussen beide teams was minder groot dan de uitslag weergeeft. Vooral in de eerste helft kon de promovendus goed mee met de gastvrouwen, die nog geen punt hadden verloren. Alleen liep de score niet gelijk op doordat aan Maasbreese kant erg slordig met de kansen werd omgesprongen en de verdediging niet op orde was. Van de goede voornemens waarmee de bezoeksters na rust (16-11) uit de kleedkamers kwamen, bleef niets over. BSAC was onherkenbaar, speelde rommelig en zonder samenhang. Het anders zo sterke collectief klapte als een kaartenhuis ineen. Af en toe was er een korte opleving, die dan echter weer werd gevolgd door domme fouten.

Het besef dat er ook ditmaal meer in had gezeten, geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden tegen ploegen die net als BSAC in het rechterrijtje staan. De eerste is Nieuwegein, dat één punt meer heeft dan de huidige nummer voorlaatst van de tweede divisie B. Hekkensluiter is het nog puntloze Foreholte 2, de tegenstander van volgende week. Tussendoor wordt er op 7 november nog gebekerd tegen Bevo 2. Het thuisduel tegen Nieuwegein begint zondag om 14.55 uur.