DS1: Spannende slotweken voor BSAC

De BSAC-vrouwen zijn nog lang niet zeker van handhaving. Na de 30-22 nederlaag bij Handbal Venlo 2 voelt de ploeg de hete adem van de achtervolgers in haar nek.

Het was niet best wat de handbalsters uit Maasbree in Venlo lieten zien. De derby was slechts twintig minuten een wedstrijd, daarna werd de tot dan stugge verdediging van de bezoeksters vakkundig ontmanteld door de gastvrouwen. Viel er halfweg al weinig meer te halen (18-10), na rust dreigde een waar debacle. De Maasbreese handbalsters hadden zoveel last van de hars aan de bal dat ze niet eens meer een fatsoenlijke aanval konden opzetten. Handbal Venlo profiteerde dankbaar en liep middels snelle breaks uit naar 29-15. Maar BSAC hervond zichzelf en wist de achterstand in een sterk slotkwartier nog bijna te halveren.
Zondag kan de ploeg goede zaken doen in de strijd om klassebehoud door concurrent Oliveo terug te wijzen. In dat geval is rechtstreekse degradatie al vrijwel niet meer mogelijk. Omdat de nummers tien van beide tweede divisies echter nog een barrage wacht, blijft het waarschijnlijk tot het einde toe spannend. De afworp is om 15.35 uur in Maasbree.