BSAC schiet tekort in derby

De BSAC-vrouwen konden de derby tegen Bevo Hc 2 ditmaal niet naar hun hand zetten. Na een 12-10 ruststand waren het de bezoeksters uit Panningen die uiteindelijk aan de goede kant van de score stonden: 19-21.

De wedstrijd ging steeds gelijk op, waarbij BSAC lange tijd een kleine voorsprong had maar op beslissende momenten vergat door te drukken. In de tweede helft was er een fase waarin de Breetse productie volledig stil viel. Bevo scoorde wel en nam de leiding over. Kort voor tijd kwamen de gastvrouwen toch nog langszij (19-19) en leek het duel opnieuw te kantelen. De laatste twee treffers waren echter van Panningse makelij.

Tijd om bij het verlies stil te staan, is er amper. Donderdag 12 oktober neemt BSAC het in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi voor eigen publiek op tegen tweededivisionist Dongen en twee dagen later volgt de zware uitbeurt tegen MHV, dat vorig seizoen (ook) nog een klasse hoger speelde. Het bekerduel begint om 20.30 uur.