Eerste thuiszege BSAC-vrouwen

De handbalsters van BSAC pakten afgelopen zondag de eerste punten voor eigen publiek. Het bezoekende Habo’95 uit Boekel kreeg met 23-19 klop.

De gastvrouwen hadden aanvankelijk moeite om het juiste ritme te vinden en kwamen pas na ruim een kwartier voor het eerst aan de leiding. Eenmaal op dreef zetten ze het duel overtuigend naar hun hand. Via een 15-10 ruststand werd de voorsprong uitgebouwd tot negen doelpunten: 20-11. Maar ineens kwam de klad in het spel waardoor de comfortabele marge smolt als sneeuw voor de zon. BSAC speelde onrustig en deed zichzelf tekort door tal van opgelegde kansen om zeep te helpen. Bij 21-19 herpakten de Breetsen zich en werd de zege met twee treffers op rij veilig gesteld.

BSAC bezet na 4 wedstrijden de vijfde plek met twee punten minder dan de nog ongeslagen koploper Bevo 2. Zaterdag is de uitbeurt tegen de reserves van MIC. De afworp is om 19.00 uur in Meerssen.