BSAC boekt belangrijke zege

De handbalsters van BSAC deden afgelopen zondag goede zaken voor het klassement. Door de knappe 24-20 winst op Margraten is de afstand tot de koppositie geslonken tot één punt.

BSAC speelde een prima pot maar toonde vooral vechtlust en doorzettingsvermogen. Dat was met slechts twee wisselspeelsters op de bank ook wel nodig. Vooral in de verdediging werd hard gewerkt, met hoofdrollen voor Moniek Aerts en keepster Sanne Beurskens. Aanvallend speelde de ploeg in de eerste helft nog te wisselvallig om afstand te kunnen nemen. Dat gebeurde pas na rust (12-11) met fraaie doelpunten vanaf alle posities. Schoten die in de vorige wedstrijden nog vaak paal en lat raakten, troffen ditmaal wel doel.

Die scherpte is zaterdag ook nodig in de topper tegen de huidige koploper ESC’90. Ook is de wisselbank dan weer wat beter bezet. De afworp is om 20.30 uur in Stein.