BSAC Dames 1 klopt hekkensluiter

De handbalsters van BSAC zijn het nieuwe jaar gestart met een ruime overwinning. Op de eerste speeldag van 2018 werd met 22-13 gewonnen van hekkensluiter Noav.
Wel duurde het een tijdje voor de gastvrouwen het juiste ritme weer te pakken hadden. Na een rommelige eerste helft gaf het scorebord een 9-8 ruststand aan. Direct na de hervatting maakte de thuisploeg het verschil. De verdediging zat potdicht en ook aanvallend ging het een stuk beter dan voor de pauze. Via 16-9 werd het 20-10, waardoor het duel al vroegtijdig werd beslist. BSAC profiteerde vooral van de vele tijdstraffen aan Susterense kant. De harde aanpak waarmee de nummer laatst het Breetse spel probeerde te ontregelen, werkte averechts. In de slotfase viel de productie stil en werd de voorsprong kleiner in plaats van groter.
De zege is een goede opmaat voor de gemeentelijke derby tegen Bevo Hc 2. Tussen beide ploegen gaapt inmiddels een gat van 4 punten in Maasbrees voordeel. BSAC moet winnen om in het spoor van koploper De Sprint te blijven, maar wil vooral revanche voor de nederlaag in de heenronde. De afworp is om 14.30 uur in Panningen.