Dames 1: BSAC knokt zich naar winst.

De handbalsters van BSAC zijn in 2018 nog ongeslagen. In Boekel werd zaterdag met 23-27 gewonnen van Habo’95. Het was vooral een zege op karakter.
De koploper uit Maasbree had duidelijk moeite om op gang te komen. Bovendien haperde de doelpuntenmachine nogal eens, waardoor de ploeg lang achter de feiten aan liep. Na een 1-4 achterstand verscheen pal voor rust voor het eerst een Breetse voorsprong op het scorebord: 12-13.
Ook in de tweede helft was wisselvalligheid troef. Het gebrek aan wisselmogelijkheden leek de gasten op te breken, toen kort na elkaar enkele speelsters met een blessure naar de kant moesten. Strijdlust hield BSAC echter op de been. In een sterke slotfase zette de lijstaanvoerder het harde duel met veel overtuiging naar zijn hand.
Doordat de concurrentie dure punten verspeelde, is de koppositie verder verstevigd. De voorsprong bedraagt nu drie punten op de achtervolgers V&L 2 en ESC’90.
Zondag komt hekkensluiter MIC 2 naar Maasbree. De afworp is om 14.15 uur.