Heren 1: BSAC vecht naar overwinning

Heren 1 is afgelopen zondag goed begonnen aan het tweeluik tegen MenG Optimo. Het eerste team uit Gulpen werd na een lange wedstrijd overwonnen en de twee punten konden mee naar Maasbree.

In de eerste helft ging het weer lange tijd gelijk op, zoals we inmiddels wel gewend zijn in deze competitie. 5 minuten voor rust wist BSAC zelfs op een voorsprong van 3 punten te komen. Helaas werd er de laatste paar minuten van de eerste helft minder gespeeld, waardoor Gulpen dit volledig in kon halen en zelfs met een voorsprong de rust in kon gaan. De fluit floot voor rust bij een tussenstand van 13-12.

Wat in de eerste helft fout ging, werd in de rust overduidelijk besproken. Iedereen wist weer waar hij aan toe was en ze maakten zich op voor de tweede helft.

In de tweede helft werkte BSAC als een team samen en zorgde voor een hechte verdediging. Waar er af en toe nog iemand door de verdediging glipte ging het over het algemeen goed. Er werd meer voor elkaar gewerkt en dit zorgde ervoor dat Maasbree langzaam uitliep tot een eindstand van 23-27.
De opluchting was duidelijk merkbaar, een overwinning was wat de mannen nodig hadden, de laatste was immers alweer op 3 december!

Komende donderdag staan in de beker de reserves van MenG Optimo op het programma. Voor de heren uit Maasbree staat dus weer een lange rit op het programma. Om 21:00 is het beginsignaal, dus zorg ervoor dat je op tijd aanrijdt in Maasbree!