DS1: BSAC sleept punt uit het vuur

De halve winst, meer zat er afgelopen zaterdag niet in voor de handbalsters van BSAC in het duel met de kampioen van vorig jaar. In en tegen Margraten werd een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur gesleept: 25-25.

De koploper had voor het eerst sinds weken een off-day en liep vanaf de beginworp achter de feiten aan. Vooral het aanvalsspel liet veel te wensen over. BSAC acteerde zonder overtuiging, leed veel balverlies en sprong slordig met de kansen om. Doordat ook de Breetse verdediging met regelmaat in de fout ging, bleef de ploeg voortdurend aan de verkeerde kant van de score. Al die gebreken werden echter gecompenseerd met een fikse dosis vechtlust en een indrukwekkende veerkracht. Keer op keer knokte de zwoegende lijstaanvoerder zich terug, tweemaal zelfs vanuit een achterstand van vijf doelpunten. Die tomeloze inzet werd uiteindelijk beloond met een punt. Bijna was BSAC als een dief in de nacht zelfs met de volle buit er vandoor gegaan, door een gemiste strafworp in de slotseconden bleef het echter bij een terechte remise.

Achtervolger ESC’90 won wel, waardoor het verschil nu twee punten bedraagt. Zondag 4 maart ontmoeten beide titelpretendenten elkaar in Maasbree. De kraker begint om 14.00 uur.