HS1: Goede maar puntloze start BSAC

Vol goede moed begon BSAC aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Met een prima resultaat tegen Blerick in het achterhoofd begonnen ze tegen Smurfen United/V&L. Een nieuw combinatieteam, dus veel bekend was er niet over deze jongens.

Het eerste wat opviel was dat de uitploeg de dekking zeer offensief had neergezet. Dit was even wennen, maar uiteindelijk waren er genoeg mogelijkheden om door deze dekking heen te komen.

Door deze offensieve dekking werd er moeizaam gestart, met een kleine achterstand tot gevolg. De eigen dekking stond goed, na ongeveer een kwartier spelen was de stand slechts 2-3. In het tweede kwart werd deze achterstand omgebogen tot een voorsprong. Deze werd de gehele eerste helft niet meer uit handen gegeven met een ruststand van 11-9 tot gevolg.

In tweede helft werd deze voorsprong, die inmiddels was uitgelopen tot 3 punten, teniet gedaan door tijdstraffen aan de kant van BSAC. De laatste 10-15 minuten keek de thuisploeg dan ook aan tegen een achterstand van ongeveer 2 doelpunten verschil. Ook een laatste inspanning van BSAC kreeg de stand niet meer gelijkgetrokken, de eindstand werd 18-19 in het voordeel van de bezoekers.

Volgende week speelt men op zaterdagavond tegen VIOS 2. De afworp is om 20:15 in Heythuysen.