DS1: Debuut BSAC met gelijkspel

De handbalsters van BSAC hebben het eerste puntje al binnen. Het debuut in de tweede divisie leverde een 16-16 gelijkspel op.
De uitslag zorgde na afloop voor gemengde gevoelens, want er had beslist meer in gezeten. De promovendus had vooral defensief de zaakjes beter op orde dan het bezoekende HV Dongen, al jaren een vaste waarde in de tweede divisie. Het overwicht resulteerde in een voorsprong, die zelfs opliep tot vijf doelpunten. En dipje aan Maasbreese zijde bracht de spanning diep in de tweede helft terug. BSAC raakte aanvallend het spoor bijster en zag de Brabantse opponent langszij komen: 15-15. De gastvrouwen namen opnieuw de leiding, maar na een gemiste vrije doelkans trok Dongen de stand weer recht. Uiteindelijk overheerste de tevredenheid bij de thuisploeg. Het goede spel geeft vertrouwen voor de loodzware uitbeurt bij VENECO Velo, dat tot de titelkandidaten behoort. De afworp is zondag om 13.00 uur in Wateringen.