DS1: BSAC neemt verder afstand

Door een ruime 28-17 overwinning op Westlandia hebben de BSAC-vrouwen verder afstand genomen van de gevarenzone.
Ondanks een prima start duurde het even eer de Breetsen het verschil konden maken. Pas tegen hrt einde van de eerste helft kwam de doelpuntenmachine op toeren. Uitblinkster Danique van Rijswijck had een groot aandeel in de productie en was met haar wervelende acties ongrijpbaar voor de Naaldwijkse verdediging. Na rust (15-9) liep de voorsprong snel op tot acht treffers. In een rommelige fase verloor de promovendus even de grip op het spel, waardoor de nummer voorlaatst van de tweede divisie wat dichterbij kon komen. In de laatste tien minuten werd de marge hersteld en uiteindelijk meer dan verdubbeld.
BSAC klimt door deze knappe zege naar de zesde plek. Met drie punten minder dan de vier koplopers en op twee punten achterstand van Oliveo, de tegenstander van deze week. Zaterdag ontmoeten beide teams elkaar in Pijnacker.