DS1: BSAC knokt zich naar winst

De vrouwen van BSAC bleven zondag ternauwernood aan de goede kant van de score. Voor eigen publiek werd met 16-14 gewonnen van achtervolger United Breda.

Het duel tussen beide middenmoters werd gekenmerkt door slordig spel met veel balverlies. BSAC kon aanvallend geen vuist maken, maar compenseerde het gebrek aan slagkracht met goed verdedigingswerk. Tot de pauze (8-5) hadden de Maasbreese handbalsters een licht overwicht. Na de hervatting raakte BSAC de controle kwijt. United Breda kwam zelfs even op voorsprong, maar de thuisploeg rechtte de rug en knokte zich in de slotfase naar de vierde zege in vijf wedstrijden.

De neo-tweededivisionist nam hierdoor verder afstand van de degradatiezone en kan zich deze week zonder extra druk op de schouders voorbereiden op de langverwachte Peel en Maas derby tegen Bevo, dat met drie punten meer op de vierde plek staat. Zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Panningen. De afworp is om 20.45 uur.