DS1: BSAC met lege handen

De BSAC-vrouwen kregen op bezoek bij het hoger geplaatste Oliveo geen loon naar werken. De huidige nummer vier van de tweede divisie trok in de slotminuten aan het langste eind. In Pijnacker werd het 33-31.

Beide teams deden nauwelijks voor elkaar onder, al liep BSAC als gevolg van een zwakke fase in de eerste helft lang achter de feiten aan. Pas halverwege het tweede bedrijf kwamen de handbalsters uit Maasbree voor het eerst op voorsprong. Door blessures en pech bij de afronding lukte het niet om door te drukken. Daar kwam bij dat Oliveo alle middelen aangreep om een grotere achterstand te voorkomen. De bezoeksters lieten zich door alle tegenslag en harde charges niet uit het veld slaan en hadden tot kort voor tijd uitzicht op minimaal een gelijkspel. Het laatste woord was echter aan de gastvrouwen.

Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de clash met United Breda, dat twee punten minder heeft dan de promovendus. De afworp is zondag om 14.30 uur in Maasbree.