BSAC kan niet stunten

BSAC legde koploper Veneco Velo afgelopen zondag lange tijd het vuur aan de schenen. De ploeg uit Wateringen kon pas in het laatste kwartier afstand nemen: 15-22.

In de eerste helft deden beide teams nauwelijks voor elkaar onder. Het eerste doelpunt na rust (9-11) was voor de gastvrouwen, die echter verzuimden om het goede spel van vóór de pauze een vervolg te geven. Keer op keer liepen de Breetsen zich stuk op de solide verdedigingsmuur van de bezoeksters. BSAC speelde met veel inzet, maar wist slechts sporadisch kansen te creëren en raakte bovendien vaak het houtwerk. Doordat ook de lijstaanvoerder niet in beste doen was, ging het spelniveau zienderogen omlaag. In de slotfase slaagde Velo er alsnog in het verschil te maken.

BSAC gaat zaterdag op bezoek bij PSV, eveneens een titelkandidaat. De nummers twee en zes van de ranglijst ontmoeten elkaar om 20.55 uur in Eindhoven. Winst of een gelijkspel zou ook ditmaal niets minder dan een regelrechte stunt zijn.