DS1: Fikse oorwassing voor machteloos BSAC

MAASBREE – Subtopper Dongen was zondag meer dan een maat te groot voor BSAC. De Maasbreese handbalsters gingen met 21-37 hard onderuit.
De wedstrijd was in veel opzichten een kopie van het verloren duel van vorige week tegen Oliveo. Dat de nederlaag ditmaal nog veel hoger uitviel, lag vooral aan Dongen. De bezoeksters waren oppermachtig en liepen de thuisploeg met snelle breaks, flitsende combinaties en sterke individuele acties aan alle kanten voorbij. Bovendien stak de Brabantse keepster in topvorm.
BSAC kon alleen in het eerste kwartier, tot 6-7, en in een korte fase na rust weerwerk bieden. Verder maakte de thuisploeg vooral een machteloze indruk. Het aanvalsspel werd opnieuw gekenmerkt door veelvuldig balverlies en gemiste kansen. En de anders zo solide defensie had vooral in de tweede helft veel weg van een gatenkaas. In no-time liep het verschil op van zes naar zestien doelpunten.
BSAC zit in de hoek waar de klappen vallen.
De Breetsen staan nog altijd op een gedeelde zevende plaats, maar de afstand tot de gevarenzone wordt elke week kleiner. Een overwinning op het één plek hoger genoteerde Ventura zou meer dan welkom zijn. De nummer zes uit Schiedam is voor eigen publiek echter moeilijk te verslaan.