DS1: BSAC oppermachtig in derby

BSAC is het nieuwe jaar sterk begonnen. De derby tegen Herpertz Bevo Hc eindigde in een eclatante 32-24 overwinning voor de handbalvrouwen uit Maasbree.
Bleef de eerste ontmoeting in Panningen tot de laatste minuut spannend, ditmaal gaf het duel tussen de beide tweededivisionisten uit de gemeente Peel en Maas een eenzijdig wedstrijdbeeld te zien. BSAC domineerde vanaf de beginworp en nam al vroeg in de eerste helft afstand van de opponent uit Panningen, die een machteloze indruk maakte. Na rust (17-11) liep de voorsprong zelfs op tot twaalf doelpunten. Na drie kwartier was de scherpte er bij de thuisploeg vanaf en kon Bevo de uitslag een wat draaglijker aanzien geven. Uitblinkster aan Maasbreese zijde was Danique van Rijswijck, die ongrijpbaar was voor de Panningse defensie. Toch was het vooral een overwinning van het collectief. BSAC klimt hierdoor naar de zesde plek en verschaft zichzelf wat extra lucht in de strijd om klassebehoud.
De zege is bovendien een opsteker voor de regiofinale van het nationale bekertoernooi, waarin BFC uit Beek donderdag de tegenstander is. Winnen van de nummer twee van de eerste divisie zou een stunt van jewelste zijn. De afworp is om 19.30 uur in Maasbree.