DS1: Belangrijke punten voor handbalsters BSAC

Middels een zwaarbevochten 18-15 zege op concurrent Oliveo pakten de BSAC-vrouwen zondag twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Na een desastreuze start met een vroege rode kaart voor schutter Kelly van Osch knokten de handbalsters uit Maasbree zich naar een 6-5 voorsprong bij rust. BSAC verdedigde sterk, maar schoot aanvallend letterlijk tekort. Omdat de bezoeksters evenmin tot doeltreffende acties in staat waren, viel er voor het publiek weinig te genieten. Maar de spanning vergoedde veel. Na de hervatting bleven beide ploegen volharden in het missen van kansen, wat deels ook de verdienste van beide keepsters was. Aan Breetse kant groeide Sanne Beurskens onder de lat uit tot ‘woman of the match’. Met cruciale saves wist zij BSAC aan de goede kant van de score te houden. Bovendien zat er in de slotfase meer venijn in het aanvalsspel en werd er zorgvuldiger met de spaarzame doelkansen omgesprongen.

Uiteindelijk was het de collectieve vechtlust die beloond werd. BSAC klom weer naar de zevende plek en heeft nu twee weken tijd om zich voor te bereiden op de zware uitbeurt bij het als tweede geplaatste Dongen.

(foto Sanne Beurskens; archieffoto Rob Creemers)