DS1: Zwaarbevochten overwinningen voor handbalsters BSAC

BSAC is in de winning mood. Na de ruime zege op het hooggeplaatste Westlandia konden de handbalsters uit Maasbree binnen een week nog twee overwinningen bijschrijven.

Donderdag werd de derde ronde van het landelijke bekertoernooi bereikt ten koste van V&L 2. De Breetsen wonnen nipt met 29-27 en namen daarmee revanche voor de zeperd op de eerste speeldag van de competitie in Geleen. Het scheelde echter niet veel of ze hadden de wedstrijd na een 14-8 ruststand nog uit handen gegeven.

Hetzelfde overkwam de ploeg bijna in het competitieduel tegen MEOS. Zowel voor als na rust nam BSAC een ruime voorsprong, maar beide keren knokten de gastvrouwen uit Nederweert zich dapper terug. In de eerste helft deden de sterk spelende bezoeksters zichzelf tekort door zich herhaaldelijk te bezondigen aan dom balverlies. Na de hervatting nam BSAC opnieuw afstand. De magere marge na een half uur spelen (14-15) werd uitgebreid tot vijf doelpunten. Door te profiteren van enkele tijdstraffen aan Maasbreese kant kwam MEOS aan het eind opnieuw dichtbij. Mede door een aantal knappe reddingen van keepster Luca Smulders werd de zege in de slotminuten veilig gesteld: 25-27.

BSAC is door deze derde winst op rij naar de zesde plek geklommen. Zondag komt hekkensluiter United Breda naar Maasbree, de afworp is om 14.10 uur.

(FOTO: LE GIESEN)