BSAC klimt naar derde plek

Door een 22-28 overwinning op het laag geplaatste MIC 2 zijn de BSAC-vrouwen geklommen van de vijfde naar de derde plek.

De handbalsters uit Maasbree gingen slecht van start en keken na 10 minuten tegen een 2-7 achterstand aan. In het restant van de eerste helft werd orde echter op zaken gesteld. BSAC wist eindelijk het juiste ritme te pakken te krijgen en stoomde met snel combinatiespel op naar een 9-13 voorsprong bij rust. Na de pauze was de scherpte weer weg. Net als vorige week verzuimden de Breetsen het krachtsverschil in cijfers uit te drukken. De zege kwam echter niet in gevaar.

De overwinning was vooral goed voor het moreel. De ploeg kampt door onder meer aanhoudend blessureleed al wekenlang met personele problemen. Zondag zal in de topper tegen Margraten, de kampioen van vorig seizoen, alles uit de kast moeten worden gehaald om opnieuw beide punten te pakken. De afworp is om 13.15 uur in Maasbree.