BSAC doet stapje terug

De BSAC-vrouwen zijn de koppositie weer kwijt. De handbalsters uit Maasbree verloren met 32-23 bij V&L 2 en werden ingehaald door Bevo Hc, de andere hoofdklasser uit Peel en Maas.
BSAC schoot in Geleen vooral aanvallend tekort. Het spel was te wisselvallig en miste bovendien de scherpte en dynamiek van de afgelopen wedstrijden. Defensief ging het beter, alleen had de ploeg vooral in de eerste helft veel moeite met de razendsnel uitgevoerde breaks waarmee het talententeam van de Geleense eredivisionist de 6-8 achterstand wist om te buigen in een 15-11 voorsprong bij rust. Na de pauze kenden de bezoeksters tot tweemaal toe een terugval, waarin het verschil in korte tijd flink opliep. V&L profiteerde dankbaar van het gebrek aan slagvaardigheid aan Maasbreese kant en besliste het duel voortijdig met opnieuw enkele messcherpe uitvallen.
Op de nederlaag viel weinig af te dingen, al was de uitslag geflatteerd. Door de resultaten van de afgelopen speelronde is de spanning in de top van de ranglijst verder toegenomen. BSAC staat nu op de tweede plek, met één puntje minder dan Bevo, en voelt op zijn beurt de hete adem van een hele meute achtervolgers in de nek. Zondag staat de derby tegen HandbaL Venlo 2 op het programma. De afworp is om 15.45 uur in Maasbree.