Dames 1 verovert koppositie

Door een afgetekende 23-14 overwinning op HandbaL Venlo 2 hebben de handbalsters van BSAC de koppositie in de hoofdklasse heroverd.

De Breetse vrouwen waren vanaf de beginworp heer en meester in de streekderby, die geen moment spannend was en feitelijk voor de pauze al werd beslist. Vanuit een gesloten verdediging stoomde BSAC via 4-0 en 10-4 met volle kracht op naar een 13-5 ruststand. De gasten kregen geen grip op het spel van de thuisploeg, dat behalve snel en gevarieerd vooral doelgericht en efficiënt was. Vrijwel elke kans leverde een doelpunt op. Zelf waren de Venlosen aanvallend onmachtig. Het wedstrijdbeeld veranderde na de hervatting nauwelijks. BSAC was veel sterker, voerde de marge verder op en kon het zich permitteren om in het laatste kwartier gas terug te nemen.

Door het verlies van Bevo 2 staan de Breetsen weer alleen bovenaan. De verschillen in de kop van de ranglijst zijn door de resultaten van afgelopen weekeinde zo mogelijk nog kleiner geworden. Drie ploegen delen de tweede plek, met één punt achterstand. In de laatste uitbeurt van het kalenderjaar is LimMid zondag de tegenstander.