DS1: BSAC maakt geen fout

De BSAC-vrouwen zijn weer twee punten rijker. In eigen huis werd zondag met 25-17 gewonnen van MIC 2.
Het treffen tussen de koploper en hekkensluiter van de hoofdklasse C leverde geen attractief kijkspel op. De thuisploeg koos verdedigend voor een afwachtende houding, terwijl de reserves van de fusieclub uit Valkenburg en Meerssen de bal elke aanval tergend lang mochten rondspelen. BSAC had uiteindelijk aan twee sterke fases voor en na rust genoeg om de nummer laatst op de knieën te dwingen. In de tweede helft, die bij een 15-10 stand in Maasbrees voordeel begon, dreigde de overwinning nog even in gevaar te komen toen het verschil slonk tot twee doelpunten: 15-13. De lijstaanvoerder herpakte zich net op tijd en stelde de broodnodige punten in de strijd om het kampioenschap zonder verdere problemen veilig.
De Breetse handbalsters leiden de titelrace nog steeds met drie punten voorsprong op de concurrentie. Na carnaval wacht de moeilijke uitbeurt in en tegen Margraten, de kampioen van vorig seizoen.