Titel lonkt voor BSAC-vrouwen

Na de ruime 18-29 winst op HandbaL Venlo 2 heeft het vrouwenteam van BSAC de titel voor het grijpen. Eén punt scheidt de handbalsters uit Maasbree van een nieuwe mijlpaal in de clubhistorie.
De koploper van de hoofdklasse liet zich in Venlo weer van zijn beste kant zien. Met degelijk spel werd in de eerste helft van de streekderby de basis gelegd voor de zege, die meteen na de pauze definitief gestalte kreeg. De voorsprong werd in die fase uitgebouwd van vier tot acht doelpunten. Dat de gastvrouwen het antwoord schuldig moesten blijven, was onder meer de verdienste van beide keepsters. BSAC kwam echter vooral als collectief sterk voor de dag; alle speelsters hadden een aandeel in de overwinning, die geenszins geflatteerd was.
Een gelijkspel tegen degradatiekandidaat LimMid is zondag genoeg om voor eigen publiek de titel te pakken en de dubbelslag te vieren met het tweede damesteam, dat de buit al binnen heeft en promotie naar de eerste klasse bewerkstelligde. De afworp is om 13.25 uur in Maasbree.