BSAC naar tweede divisie

Door een 21-17 overwinning op het bezoekende LimMid hebben de handbalsters van BSAC een speeldag voor het einde van de competitie beslag gelegd op het kampioenschap in de hoofdklasse C.

Voor het merendeel van de speelsters en ook trainer/coach Marcel van Lier is het de derde titel in vijf jaar tijd; een heuse trilogie dus. De ploeg promoveerde in 2016 naar de landelijke competitie, werd vorig jaar tweede en zet nu dus opnieuw een stap hogerop.

De Breetsen kregen het afgelopen zondag niet cadeau. LimMid, de nummer voorlaatst, bood goed weerwerk en hield tot de pauze uitzicht op een goed resultaat. Na rust (11-10) gooiden de BSAC-vrouwen alle spanning van zich af. Met Moniek Aerts in een hoofdrol liep de koploper uit naar een voorsprong van acht doelpunten. In de slotfase kregen de gasten uit Midden-Limburg de kans om nog wat terug te doen. De marge halveerde, maar de zege kwam geen moment in gevaar.

Daarmee is de dubbelslag na het behalen van de titel door het tweede damesteam compleet. Beide kampioenen recipiëren zaterdag 21 april tijdens de seizoensafsluiting. Eerst wordt er echter nog gehandbald. Het slotduel is op zaterdag 7 april in Deurne, waar BSAC tegen De Sprint revanche wil nemen voor de laatste nederlaag die alweer dateert van medio december.